Förlust i första finalen för H65 Höör

H65 Höörs handbollsdamer förlorade den första finalmatchen i Challenge Cup. Lokomotiv Zagreb vann hemma med 23–19 (10–11). "Vi vänder på det här", säger Cassandra Tolling inför returen.

|

I onsdags vände H65 Höör underläge 9–19 i SM-semifinalen mot Lugi till seger 27–25. Kanske var det den sköna känslan man tog med sig när första halvleken körde igång i Zagreb. För Höör spelade riktigt bra och trots underläge 6–9 så behöll man lugnet och tog över matchen och hade ledningen med ett mål i halvtid.

Men i andra halvlek gick det tyngre, Zagreb kom igång med sitt spel, vände på matchen och ledde ett tag med sex mål, 21–15. Höör fick dock ner förlustmarginalen till fyra mål.

"Vi gör en fruktansvärt dålig andra halvlek. Kommer vi upp i nivå och gör två bra halvlekar i Höör, med publiken i ryggen, kommer vi ändå att klara det här", säger Höörs tränare Ola Månsson i ett pressmeddelande.

Returen spelas i Höör den 13 maj och då måste H65 Höör troligen vinna med minst fem mål mot det kroatiska laget för att ta hem Challenge Cup.

"Fyra mål, förmodligen fem eftersom det blev målsnålt, är inte omöjligt att vända på. Men det kommer aldrig att gå om vi spelar så här dåligt". säger Månsson.