Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Svenska Lina Länsberg fick ta emot mycket stryk i sin UFC-debut och förlorade på teknisk knock out i den andra ronden.

Förlust för Länsberg i UFC-debuten

Lina Länsberg skrev historia. Men det blev en blodig sådan. Svenskan förlorade sin debutmatch i UFC sedan domaren brutit tillställningen i den andra ronden.

Lina Länsberg fick ge sig mot den brasilianska superstjärnan Cristiane "Cyborg" Justino i huvudmatchen i den stora UFC-galan i Brasiliens huvudstad Brasilia.

Domaren bröt matchen 2.29 in i den andra ronden. Då låg Länsberg på golvet och kunde bara försvara sig mot upprepade slagserier från Cristiane Cyborg.

Svenskan lyckades hålla emot brasilianskan i den första ronden. Fastän Cristiane Cyborg dominerade kraftigt klarade Länsberg att hålla sig kvar i matchen och bara det var en bedrift. Det var första gången sedan 2013 som brasilanskan inte lyckades avgöra sin fight redan i den första ronden.

Malmöfightern Länsberg var inte alltför nedslagen efter matchen.

- Det var jävligt kul. Jag trodde att jag skulle klara mig bättre, men hon är väldigt bra, säger Länsberg och hyllar sin motståndare i intervjun i Viasat Fighting efter matchen.

- Det var svårare än jag trodde. Hon är fantastisk. Men jag njöt av detta. Tack!

Lina Länsberg skrev historia som första svenska att gå en match i UFC. 34-åringen från Malmö satsar numera på MMA och skrev på kontrakt för organisationen i somras efter att tidigare gjort sig ett namn inom thaiboxningen där hon tagit två VM-guld och ett EM-guld.