Gais-tränaren Patrik Persson instruerar sina spelare under SFL-premiären borta mot Skoftebyns IF. Bild: Karl Andersson
Gais-tränaren Patrik Persson instruerar sina spelare under SFL-premiären borta mot Skoftebyns IF. Bild: Karl Andersson

Förlust för Gais i premiären: "Får dra lärdomar av det här"

Efter en fin matchinledning där man skaffade sig en 2-0-ledning var fortsättningen på matchen becksvart för nykomlingen Gais. – Vi får dra lärdomar av det här, säger Patrik Persson efter 2-6-förlusten.

ANNONS
|

Gais gick som tåget i division 1 förra säsongen med serieseger och avancemang till SFL som resultat. Den prestationen har gett klubben stor respekt bland mer etablerade lag i ligan.

– Det är tuffast tänkbara motstånd. Vi ser absolut inte Gais som någon svag nykomling som vi bara ska avfärda på hemmaplan, berättade premiärmotståndaren Skoftebyns tränare Christoffer Lund inför drabbningen i Trollhättan.

Det var också ett Gais som gick ut respektlöst i sin första SFL-match någonsin. Utöver flera bra chanser efter finurliga omställningar fann man även nätmaskorna två gånger inom loppet av matchens tio första minuter.

1-0-bollen dundrades in via ribban på frispark av Haval Mahdi, medan utökningen till 2-0 var ett resultat av en mönsterkontring som avslutades kliniskt av Dennis Axelsson.

ANNONS

Så långt allting gott för gästerna. Med Gais-ögon sett kanske till och med för gott.

– Det känns som att vi blir lite för säkra vid 2-0. Då börjar vi slarva med uppspel och försvarar inte som vi ska på fasta situationer, förklarar lagkaptenen Fredrik Rumin det faktum att hemmalaget med två snabba mål i halvtidens slutminuter såg till att det målmässiga förhållandet mellan lagen var status quo inför den andra akten.

– De får målen i psykologiskt jobbiga lägen får oss, och går in i den andra halvleken med momentum, säger tränaren Patrik Persson, vars lag uppträdde skärrat efter halvtidspausen och i slutändan fick se Skoftebyn dra ifrån till en slutligen komfortabel 6-2-seger.

– Vinst i dag hade varit underbart, men ibland får man inte det man vill, konstaterar Persson efteråt, och fortsätter:

– Det är många bra lag i den här serien, varav Skoftebyn är ett av dem. De är duktiga på fasta situationer, där ser man att de är mer erfarna än oss från spel på den här nivån.

Vad behöver ni förbättra från dagens insats?

– Det är svårt att säga så här direkt efteråt. Jag måste hem och se matchen för att kunna identifiera vad som var bra och vad som var mindre bra i dag, säger Persson och ger sin målvakt Fredrik Ritter en extra nypa beröm utöver laginsatsen.

ANNONS

Skoftebyn-Gais 6-2 (2-2)

Målen: 0-1 (6) Haval Mahdi, 0-2 (10) Dennis Axelsson, 1-2 (18) Gustaf Rådström, 2-2 (19) Jesper Thorsell, 3-2 (23) Agon Beqiri, 4-2 (27) självmål, 5-2 (37) Gustaf Rådström, 6-2 (39) Johan Kortekangas.

Publik: 473.

Domare: David Glavonjic.

ANNONS