Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Sveriges senaste VM-seger innebar en ny tatuering för Hedekasbon Anton Carnerö. Bild: Privat
Sveriges senaste VM-seger innebar en ny tatuering för Hedekasbon Anton Carnerö. Bild: Privat

Förlorade vad – fick göra VM-tatuering

När Sverige segrade över Schweiz i fotbolls-VM jublade de allra flesta. Det gjorde dock inte Hedekasbon Anton Carnerö.

Åttondelsfinalen i fotbolls-VM mellan Sverige och Schweiz gav många ett minne för livet. Men kanske inte riktigt ett lika starkt minne som för Anton Carnerö från Hedekas, ursprungligen från Ljungskile.

När de allra flesta satt och höll tummarna stenhårt för att Sverige skulle hålla nollan i slutet av matchen, satt Anton Carnerö och hoppades på det motsatta.

Han hade satt ett vad med en kompis om hur matchen skulle sluta, som Bohusläningen tidigare skrivit om. Själv trodde han på ett kryss, medan kompisen trodde på svensk seger.

– Det var ett galet vad som urartade. Först handlade vadet om pengar, men i halvlek ändrade vi till att man skulle få bestämma något som den andre var tvungen att göra, säger han.

Kompisen hade sett en bild på en engelsman som hade tatuerat in VM-pokalen tillsammans med texten "England 2018 World cup winners".

"Sverige 2018 World cup winners"

En likadan tatuering, fast med Sverige som vinnare, var plötsligt Anton Carnerö tvingad att göra efter Sveriges vinst. Dessutom skulle den göras på underarmen.

– Jag mådde så dåligt på jobbet dagen efter. Ser man till chanserna till att Sverige vinner kan man ju säga att det är en uppförsbacke.

Men tänk om Sverige vinner VM?

– Ja då hade det ju varit hur grymt som helst. Tatueringen i sig tycker jag är riktigt grym.

Ser du det som en direkt kamp med engelsmannen på lördag?

– Haha ja, det kan jag lova dig. Jag hade velat hitta honom för ett vad mellan oss.

Sverige och England gör upp om en semifinalplats i mästerskapet på lördag klockan 16:00. Vi får se då om Sverige kan ta ett steg närmare VM-pokalen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.