Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Förlorade skattetvisten: ”Tror inte på det jag skriver”

Stefan Holm ville göra ett skatteavdrag på 21 000 kronor för uthyrningen av sin lokal – men nekades av Skatteverket. Lokalen som han bland annat använt för sitt legobyggande.

Den lokal som Stefan Holm velat söka skatteavdrag för är en tillbyggnad till hans villa som han i sin tur hyrt ut till sin egen bolagsverksamhet. Lokalen, uppger Holm, har delvis använts för hans idrottsverksamhet men också som en gymövningslokal som han använt tillsammans med sin son Melwin Holm, som är en ung duktig höjdhoppare.

Dessutom har Stefan Holm använt lokalen för sin legoverksamhet, som är ett stort intresse hos den tidigare OS- och VM-mästaren i höjdhopp. Det skriver Sportbladet.

– Det har inte med lego att göra så jag fattar inte varför de hänger upp sig på det. Jag har en kontorslokal som byggdes för att vara kontorslokal, även fast Skatteverket hävdar att den inte gjorde det. Men de har ju aldrig sett den så de vet ju inte, säger Stefan Holm i intervju med Sportbladet.

Ärendet togs sedan upp i förvaltningsrätten men Holm nekades även där och fick inget avdrag på 21 000 kronor. Till Sportbladet säger han sig acceptera beslutet:

– Jag orkar inte bråka mer. Eftersom de ändå inte tror på det jag skriver finns det ingen anledning att hålla på. Då kan jag lika gärna slå ut väggen mellan mitt sovrum och kontoret så slipper jag gå ut.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.