Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Det blev ett tungt VM-uttåg för Matilda Ekholm.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Förkrossad Ekholm utslagen direkt

Det blev ett tungt uttåg ur pingis-VM för Matilda Ekholm i damsingel. Förlust i första omgången och nu återstår bara mixed dubbel för Sveriges bästa damspelare.

- Tyvärr går det inte att vinna om man bara är på plats 80 procent mentalt, säger Sveriges förbundskapten Peter Sartz.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Det fanns stora möjligheter för Matilda Ekholm att gå långt i årets VM och ta ett rejält kliv på världsrankningen. Nu blev det i stället tvärstopp.

Inledningen av mötet med tjeckiskan Dana Cechova följde svenskan taktiken fullt ut: ledning med 10–5 och det var i praktiken bara att stänga setet. Men trots att det skiljer 102 placeringar på världsrankningen – Cechova är rankad 130:e – och trots Ekholms totalt sju setbollar, lyckades tjeckiskan ta hem första set.

- Matilda har väldigt bra form men hon tappar helt fokus emellanåt. Hon måste helt enkelt jobba bort sina spöken, säger Peter Sartz.

Till slut blev det 4–1 i set för Dana Cechova trots att Matilda Ekholm hade setbollar vid 10–9 i alla de tre sista seten. Det var en förkrossad Ekholm som det brast fullständigt för när det gick upp för henne att hon hade gjort sitt i singelspelet i årets VM.

Nu återstår bara mixed dubbel för Ekholm. Där är hon i par med Mattias Karlsson klar för åttondelsfinal.