Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Det blev ett tungt VM-uttåg för Matilda Ekholm.

Förkrossad Ekholm utslagen direkt

Det blev ett tungt uttåg ur pingis-VM för Matilda Ekholm i damsingel. Förlust i första omgången och nu återstår bara mixed dubbel för Sveriges bästa damspelare.

- Tyvärr går det inte att vinna om man bara är på plats 80 procent mentalt, säger Sveriges förbundskapten Peter Sartz.

Det fanns stora möjligheter för Matilda Ekholm att gå långt i årets VM och ta ett rejält kliv på världsrankningen. Nu blev det i stället tvärstopp.

Inledningen av mötet med tjeckiskan Dana Cechova följde svenskan taktiken fullt ut: ledning med 10–5 och det var i praktiken bara att stänga setet. Men trots att det skiljer 102 placeringar på världsrankningen – Cechova är rankad 130:e – och trots Ekholms totalt sju setbollar, lyckades tjeckiskan ta hem första set.

- Matilda har väldigt bra form men hon tappar helt fokus emellanåt. Hon måste helt enkelt jobba bort sina spöken, säger Peter Sartz.

Till slut blev det 4–1 i set för Dana Cechova trots att Matilda Ekholm hade setbollar vid 10–9 i alla de tre sista seten. Det var en förkrossad Ekholm som det brast fullständigt för när det gick upp för henne att hon hade gjort sitt i singelspelet i årets VM.

Nu återstår bara mixed dubbel för Ekholm. Där är hon i par med Mattias Karlsson klar för åttondelsfinal.