Montreals Jeff Petry och Calgarys Matthew Tkachuk illustrerar lagens kamp om en plats i NHL-slutspelet.
Montreals Jeff Petry och Calgarys Matthew Tkachuk illustrerar lagens kamp om en plats i NHL-slutspelet. Bild: Paul Chiasson/AP/TT

Fördel Montreal efter ny vinst

Montreal och Calgary kämpar om den sista slutspelsplatsen för NHL:s kanadensiska lag. Efter 2–1 i lagens möte är det fördel Montreal i den kampen.
– Känns riktigt, riktigt surt att förlora i dag och vi är rejält besvikna, säger Calgarys svenske forward Mikael Backlund.

ANNONS

Elias Lindholm gjorde mål och Jacob Markström räddade det mesta i Calgarymålet. men vad gjorde det när Montreal till slut fick in en puck mer och vann med 2–1.

– Vi hade behövt fyra poäng och två vinster. Nu blev det bara en seger och det är klart att vi är besvikna, säger Lindholm om dubbelmötet de senaste tre dagarna.

Efter 4–1 hemma i Calgary hade laget hopp om ett bättre resultat även på bortaplan. Men då hade de inte räknat med Tyler Toffoli. Centerns två mål kan ha varit väldigt viktiga för streckstriden.

– Vi kämpade tillsammans och lät inte en dålig studs skärra oss. Vi hängde i, spelade på och behöll självförtroendet, säger Tofoli.

ANNONS

"Måste hålla i spelet"

1–0 kom när en helt frispelad Toffoli satte upp pucken i Markströms vänstra kryss, 2–0 när han direktstyrde Joel Armias hårda passning upp i samma kryss som ettan satt i. Mellan de målen hade Elias Lindholm kvitterat genom att på knä få iväg ett skott som via en Montrealskridsko styrdes in i mål.

Calgary gav aldrig upp, men närmare än två stolpskott, ett av Rasmus Andersson, kom laget aldrig en ny kvittering.

– Det är lustigt hur det blir, ibland går allt in, ibland ingenting, Men vi måste hålla i spelet, fortsätta skapa chanser och då kommer målen, säger Lindholm.

Möts tre gånger till

Montreal ligger fyra i NHL:s norra division, där ligans sju kanadensiska lag håller till denna coronaanpassade säsong. Fjärdeplatsen är även den sista slutspelsplatsen, och precis under strecket ligger Calgary – efter lördagsnattens match sex poäng bakom och med tre matcher mer spelade.

– Vi vet att de här matcherna mot Montreal är så viktiga. Därför känns det riktigt, riktigt surt att förlora i dag och vi är rejält besvikna. Det var en tung förlust, säger Calgarys svenske forward Mikael Backlund.

Om Calgary ska nå spelet om Stanley Cup krävs segrar i de tre kommande matcherna lagen emellan, 23 till 26 april. Men i Montreal-lägret tittar man inte på hotet bakifrån, i stället jagar man säkrare mark och Edmonton, som ligger alldeles före i tabellen.

ANNONS

– Vi vet vad som ligger framför oss och vad som ligger bakom oss. Och vi tittar inte bakåt, vi tittar framåt, på att jaga dem som ligger före oss. Vi vet att varje match är viktig, säger målvakten Jake Allen.

Martin Yngve/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS