Matchen mot Finland visade sig bli Ante Cacics sista vid rodret hos Kroatien.
Matchen mot Finland visade sig bli Ante Cacics sista vid rodret hos Kroatien.

Förbundskaptenen sparkas efter fiaskot

ANNONS
|

Efter svaga 1–1 mot Finland så har det kroatiska fotbollsförbundet skridit till handling inför en nervkittlande avslutning av VM-kvalet. Förbundskaptenen Ante Cacic har sparkats med omedelbar verkan, och ersätts av Zlatko Dalic.

- Dalic är den nya tränaren och kommer ha ansvaret för sista matchen borta mot Ukraina. Vi har bara tagit fyra poäng på senaste fyra matcherna så vi hade inget annat val än att agera på detta sätt, säger förbundspresidenten, tillika förre landslagsanfallaren, Davor Suker på en presskonferens i Zagreb.

ANNONS

Förbundskaptenen Ante Cacic har fått genomgå tuff kritik efter det rödschackrutiga landslagets skrala form. Efter det överraskande poängtappet mot Finland gick bland annat lagkaptenen och Real Madrid-stjärnan Luka Modric ut och kritiserade situationen i laget.

Oavgjort eller seger mot Ukraina på måndag räcker för kroatisk playoffplats. Däremot krävs nu både seger och ett oväntat isländskt poängtapp mot tabelljumbon Kosovo för en direktplats till sommarens VM-slutspel.

TT-Reuters

ANNONS