Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Svenskt curlingjubel. Rasmus Wranå, Niklas Edin, Oskar Eriksson och Christoffer Sundgren jublar efter segern över Schweiz.

Förbundskaptenen hyllade lag Edin

Förbundskaptenen Peja Lindholm hyllade Niklas Edin och hans lag efter semifinalkrossen mot Schweiz i OS. Han tror att finalmotståndaren USA måste spela sitt livs curling för att ha någon chans.

Peja Lindholm tog själv tre VM-guld och spelade i tre OS, semifinal som bäst.

- Det här laget är helt annat än vårt, de har tagit det till en annan nivå. Jag blir så jäkla stolt över att se dem gå ut i sitt livs största match hittills och leverera så nära deras mästarpotential, sade Peja Lindholm efteråt.

Svenskarna, som föll stort mot Schweiz i grundserien (3–10), tog en gruvlig revansch i Gangneung curlingcenter. En tvåa i första omgången gav greppet direkt och en fyra i fjärde avgjorde i princip matchen (6–1). Till slut blev det 9–3.

- Niklas är en oerhört skicklig taktiker och sedan har de Oskar (Eriksson) som är den kloka gubben som kan balansera upp det hela. Sedan är de fantastiskt skickliga spelare. De har en sån bestämdhet, de är så drivna av sina mål. Det är inte många som fixar det. Att ligga och nöta på det här sättet, vara ute och spela år ut och år in, sade Lindholm om laget där övriga är Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren och reserven Henrik Leek.

Att USA blir finallag efter att ha skrällt och vunnit en tajt match över Kanada, guldfavorit tillsammans med lag Edin, ger en större möjlighet till svensk guldyra i finalen på lördag.

- Det är överraskande. Kan vi spela så här i finalen blir det jobbigt för USA. Men mycket kan ju hända, sade Lindholm och lade in en brasklapp.