Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Erika Kinsey kände sig sliten efter torsdagens Diamond League. Förbundskapten Karin Torneklint räknar dock med att ha den svenska höjdhopparen på plats på Finnkampen. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Förbundskaptenen: "Ett angenämt problem"

Ett misslyckat finskt EM innebär revanschsugna och laddade finländare. Ett lyckat svenskt EM innebär i stället Diamond League-deltagare och ett angenämt problem.

I friidrottslandslagets hotellobby är det idel glada tillrop och kära återseenden. En efter en har de svenska friidrottarna släntrat in inför kvällens Finnkampsstart.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Det känns bra, absolut. Sedan när vi har vissa som varit på Diamond League så vill jag ju gärna att planen ska landa och att de kommer in till tävlingen. Där finns en liten osäkerhetsfaktor som är lite jobbig, säger förbundskapten Karin Torneklint.

"Mobiliserat allt"

De som tävlade under torsdagskvällens Diamond League-gala i Zürich ansluter under dagen. De som tävlar i kvällens gala i Bryssel, Hanna Hermansson och Daniel Ståhl, landar i Tammerfors först ett par timmar innan lördagens tävlingar.

- Vi hade ett fantastiskt EM och det gör att vi har många som är på Diamond League. Så vi har ju ett angenämt problem. Vi tappar några poäng på Diamond League där vi har några som hade kunnat dubblera som nu inte kan. Men vi är glada att de är så bra att de får vara med där i stället, säger Torneklint.

Finland å andra sidan hade ett sämre EM – och satsar allt och lite till på Finnkampen på hemmaplan.

- Det känns som att Finland verkligen mobiliserat allt. Det är många som gör tuffa dubbleringar i det finska laget. De går verkligen in för det, säger Torneklint.

Räknar med Kinsey

Under gårdagen i Zürich gick det, för svensk del, bäst för höjdhopparen Erika Kinsey som kom fyra. Enligt SVT ska hon dock vara tveksam till start i Finnkampen. Förbundskapten Torneklint räknar dock med sitt höjdhoppsess.

- Hon kände sig lite sliten i går men har inte hört något så räknar med att hon kommer till start. Förhoppningsvis har hon fått en natts sömn och känner sig bättre, säger Torneklint.

Däremot kom ett återbud från långdistanslöparen Napoleon Salomon under torsdagskvällen. Amanuel Gergis, uttagen till 5 000 meter, dubblerar och ersätter Salomon på 10 000 meter.