Sveriges förbundskapten Peja Lindholm. Arkivbild.
Sveriges förbundskapten Peja Lindholm. Arkivbild.

Förbundskapten Lindholm: "Jävligt tungt"

Precisionen fanns inte där och då blev spelarna osäkra. Resultatet: 7–10 i OS-finalen mot USA.

ANNONS
|

Peja Lindholm gillade den svenska tvåpoängaren i inledningen av herrfinalen mot USA i Gangenung curlingcenter.

Just då kändes allt bra.

Men den positiva känslan kring lag Niklas Edins spel var bara tillfällig.

"Spänt"

- Det var en del stenar som inte kom riktigt bra i precision, och då skapades en osäkerhet. Det var både utslagningar och dragningar. När det blev den här osäkerheten började de tänka och då blev det spänt, sade Lindholm.

ANNONS

- Amerikanerna älskar ju det här läget. De var lite underdogs och de tog tillvara på det. USA fick trycket på oss och vi kom inte ur det.

Den svenske skippern Niklas Edin gjorde enkla missar som bäddade för amerikanarna och när skippern John Shuster ordnade fempoängaren i åttonde omgången var finalen över.

- Man vinner som ett lag, man förlorar som ett lag. Men visst, han (Edin) gjorde inte sin bästa match, sade Lindholm.

- Nu blev det den åttonde omgången som avgjorde och där kom alla stenar dit de inte skulle. Vi visste att vi var tvungna att gå "all in" där, det var ett sådant läge men ingen gjorde den där stenen som skapade trycket för oss.

ANNONS

75-procentiga stenar

Vad kunde ni ha gjort åt det?

- Inte så mycket, egentligen. Vi fick inte till det där som gjorde att det släppte. Vi gjorde 75-procentiga stenar och vi behövde ligga på 90... Det blev skillnaden. Det hade säkert räckt långt i serien men i en OS-final ska man inte vinna på det.

TT: Var det OS-nerver i finalen?

- Ja, det kan det säkert ha varit. Det är lite för tidigt att svara på, men jag tror inte att det hade blivit sådant här matchspel om det hade varit en vanlig tourturnering, sade Peja Lindholm.

Gangneung, TT:s utsände

ANNONS