Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Göteborg och Karlstad, två av klubbarna i superligan som måste anmäla sig till nästa säsong redan före den sista januari. Arkivbild.

Förbundet sätter press på superligalagen

Senast om två veckor, den sista januari, ska föreningar som vill vara med i nästa års superliga i innebandy anmäla sig. Med den korta betänketiden sätter Sveriges innebandyförbund press på klubbarna, som har hotat att bryta sig ur ligan efter en konflikt om rättigheter.

Förra året skulle anmälan om spel i den högsta innebandyligan skickas in i slutet av april, skriver Innebandymagazinet. På tisdagen fick de svenska elitklubbarna ett mejl där beskedet var att intresseanmälan den här gången ska vara inskickad redan den sista januari.

- Vi måste säkerställa att vi har en liga kommande säsong och veta vilka föreningar som ska spela där, för att annars kunna kontakta föreningar underifrån, säger Magnus Nilsson, tävlingschef på förbundet, till Eurosport.

Förra veckan rapporterade SVT att 24 av 28 superligaklubbar, damer och herrar, är redo att starta en fristående liga utanför Svenska innebandyförbundets regi. Föreningen Svenska Superligan (FSSL), som företräder klubbarna, ska redan ha både liganamn och logga klar.

Och de två toppklubbarna på herrsidan, Storvreta och Falun, tar lätt på förbundets senaste grepp.

- Vi är inte direkt förvånade, det känns som en desperat åtgärd från förbundets sida. Vi kommer att ha en egen liga, oavsett om det är med förbundet eller på egen hand, säger Jan Fahl, styrelseledamot i IBF Falun, till Eurosport.

- Vi har sträckt ut handen och ville ha en dialog, men de stängde den dörren rätt så kraftigt. Vi kommer inte att krypa till korset. Det blir en egen liga, med eller utan dem, säger Hannes Öhman, tidigare elitspelare och i dag försäljnings- och marknadschef för Storvreta.