Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anders Larsson, ordförande i Svenska ishockeyförbundet. Arkivbild.

Förbunden positiva till kvotering

Riksidrottsstyrelsen vill införa kvotering. Förbunden är positiva till förslaget.

Riksidrottsförbundets jämställdhetsmål kommer inte att nås och därför kommer riksidrottsstyrelsen 2017 att föreslå kvotering. Två av de största syndarna, ishockey- och brottningsförbundet med stor majoritet män på högre befattningar, ställer sig positiva till förslaget.

- Att se över maktstrukturer är både en självklar och viktig del om vi menar allvar och vill bli framgångsrika i jämställdhetsarbetet. Många av de strategiska besluten och villkoren för idrotten kommer att avgöras i styrelserummen, säger ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson.

Förslaget har de inte diskuterat ännu, men Larsson är positiv.

- Vill vi vara en av de mest folkkära sporterna, och det vill vi, måste vi hänga med resten av samhället.

Brottningsförbundets ordförande Lars-Ola Särkimukka säger att de redan nu arbetar på att lösa sina problem och sympatiserar med förslaget.

- Jag förstår det, eftersom det inte har hänt något, säger han.

Susanne Erlandsson sitter med i Riksidrottsstyrelsen och var tidigare vice ordförande i fotbollsförbundet. Hon tycker att fotbollen kan vara ett exempel för andra att följa.

- Det arbetet började under Lars-Åke Lagrell och har fortsatt. Vi hade diskussioner där vi sa: "nu är det dags att gå från ord till handling", säger hon.

- Jag hoppas och tror att förslaget att röstas igenom.