Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fässberg vann ett silver

A-laget spelar i division 2. Hela föreningen har knappt 500 medlemmar. I går överraskade Fässbergs IF:s 16-åringar med en andraplats i den näst äldsta pojkklassen.

Brasilianska Karanba hoppade och dansade när de mottog guldmedaljer och stor pokal. På läktaren sjung och spelade en stor klack typisk sambamusik.

Fässbergs 16-åringar såg besviket och avundsjukt på medan de lämnade Gamla Ullevis innerplan med silvermedaljer hängande kring sina halsar.

– Sett till hur vi spelade tidigare under turneringen är vi inte överraskade över hur bra det gick, men det är klart att vi hade velat nå ända fram, säger Patrik Möller, som är en av lagets tränare.

– Jag tror att ett av de största skälen till att det gått så bra för det här laget är att vi har fått behålla våra spelare under en lång tid. Vi har byggt en lag med mycket kontinuitet.

Viss oro finns om att Göteborgs större klubbar nu ska försöka sig på värvningsförsök.

– Vi vet att storklubbarna har ögonen på flera av våra spelare. Men jag tror också att vi har en bra morot i och med att vårt eget A-lag spelar i division 2. Det kan förhoppningsvis locka en hel del det också.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.