Färjestad (i vitt) föll tungt borta mot HV71.
Färjestad (i vitt) föll tungt borta mot HV71. Bild: Mikael Fritzon/TT

Färjestads kapten: "Det är pinsamt"

Fem raka förluster. Färjestad fortsätter att slira i SHL. Laget föll med 4–8 borta mot HV71 efter att ha kollapsat i andra perioden.
– Det är pinsamt när det blir så här, sade lagkaptenen Linus Johansson till C More.

ANNONS

Färjestad vann grundserien i fjol och har parkerat i toppstriden även i år. När Oskar Bäck satte 1–0 tidigt i första perioden borta mot HV71 var Karlstadklubben uppe på andra plats i tabellen, sex poäng efter serieledande Luleå.

Men det studsar inte Färjestads väg just nu.

Laget kom till Kinnarps arena med fyra raka förluster och det dröjde inte länge innan tabellsjuan HV replikerade på gästernas drömstart.

"Vet inte vad som hände"

Alexander Bergström satte 1–1 i powerplay efter 5.59, Jesper Williamsson tryckte in 2–1 i mitten av samma period – och sedan rasade Färjestad ihop helt i andra. Då gick HV ifrån till 6–2.

ANNONS

– Jag vet inte vad jag ska säga. Det är pinsamt att spela när det blir så här, sade Färjestads Linus Johansson till C More i periodpausen.

– Konstigt, för jag tycker att vi hade jättebra energi i första perioden. Jag vet inte vad som händer. Jag är besviken, fortsatte kaptenen.

Efter en jämn första period, där HV avlossade tio skott mot Färjestads nio, blev det farligt snudd på varje gång hemmalaget kom in i Färjestads zon i andra. Gästerna uppträdde stressat, kom fel i situationerna och såg den ena pucken efter den andra glida in bakom Markus Svensson i målet.

– Jag har ingen aning om varför det blir så. Jag är väldigt förbannad just nu. Det är svårt att få ut något. Jag vill bara hem och försöka behålla den lilla heder man har, sade Linus Johansson.

Malmö tog storseger

Halvvägs in i tredje perioden reducerade Sebastian Erixon till 3–6 för gästerna efter att HV:s Christoffer Törngren fått matchstraff för en huvudtackling mot Gustav Rydahl.

Färjestad gjorde även 4–6, men roligare blev det inte för gästerna som åkte på sin femte raka förlust och är kvar på fjärde plats.

– Här och nu blir det att fundera, sedan samlas i morgon och bearbeta det därifrån. Vi ska säkert ha ett snack (med laget) alldeles snart också, sade Färjestads tränare Johan Pennerborn.

ANNONS

Längre ner i tabellen tog Malmö en tung 5–0-seger hemma mot Brynäs.

Målvakten Oscar Alsenfelt storspelade och stoppade 32 skott när skåningarna tog sin andra seger på tre matcher. Lars Bryggman inledde målskyttet i powerplay halvvägs in i första perioden, innan det lossnade rejält i tredje där Malmö gjorde fyra raka mål – samtliga under de sista tio minuterna. Med 30 sekunder kvar satte Alex Wemmenborn punkt för matchen med sitt 5–0-mål. Det var Brynäs tredje raka förlust.

Simon Sjöstrand/TT

ANNONS