Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Theodor Lennström var den enda som hittade rätt i straffläggningen. Det räckte för Färjestadseger borta mot Linköping.

Färjestad vann efter straffar mot Linköping

Femte raka hemmaförlusten – och bara sju mål på de senaste fem matcherna. Linköping knappade visserligen in en poäng i jakten på topp-sex – men måste hämta in ytterligare fyra för att klättra över strecket. Färjestad är dock närmare en säkrad direktplats till kvartsfinal efter straffläggningsseger med 3–2.

Segern med 2–1 borta mot Mora under onsdagen bröt den tunga sviten med fem raka förluster. Men hemma mot Färjestad blev det stryk igen för Linköping – med 2–3 efter straffar.

- Grymt viktigt med två poäng och kul att få avgöra när jag för första gången den här säsongen fick chansen att slå en straff, säger Färjestadbacken Theodor Lennström.

Han fick förtroendet i fjärde rundan och var den enda som nätade.

- Nu hoppas jag vara en av de tre första straffskyttarna nästa gång. Det är roligt när allt står på spel, säger 24-åringen.

Två raka LHC-kvitteringar

Gästerna från Karlstad fick en drömöppning på matchen genom Ilari Melart efter 1.46 spelade.

Det dröjde till mitten av andra perioden innan Linköping hittade en kvittering, genom Sebastian Karlsson.

I början av tredje återtog Färjestad ledningen genom Marcus Nilsson. Den här gången dröjde inte kvitteringen lika länge.

Emil Sylvegårds 2–2 efter 9.39 av tredje perioden blev det sista som gjordes i ordinarie tid, trots powerplay-möjligheter för båda lagen.

- Vi hade bra fart och var aggressiva, lite slutspelskänsla. Det enda felet var egentligen att vi inte tog vara på våra chanser, säger 1–1-skytten Sebastian Karlsson.

Ineffektiva östgötar

Ineffektiviteten har laget dragits med rejält på sistone – med bara sju fullträffar på de senaste fem omgångarna.

- Det är klart att det är frustrerande att missa så mycket när vi skapar så många lägen. Men det är bara att fortsätta jobba. Någon gång är jag övertygad om att det släpper.

Om Linköping ska nå topp-sex gäller det att det lossnar i offensiven snarast möjligt.

Östgötarna måste nämligen plocka in fyra poäng på de fyra återstående matcherna.

- Det finns inget annat än att gå för det. Och det är i vilket fall viktigt med en bra form inför kvartsfinal eller play-in, säger Sebastian Karlsson.