Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Fábio Coentrão lämnade toppfotbollen – blev fiskare

Fábio Coentrão har vunnit två Champions League-titlar med Real Madrid och var i flera säsonger en av världens bästa vänsterbackar. Nu berättar 33-åringen om sitt nya yrke: Fiskare.

Coentrão slog igenom stort i Benfica och flyttade 2011 till Real Madrid. Där blev det flera framgångsrika säsonger med dubbla titlar i både Champions League och La Liga. Nyligen valde han att lägga skorna på hyllan och börja arbeta som fiskare.

– Min pappa hade alltid en båt och jag brukade följa med honom och fiska. Jag tyckte om det väldigt mycket, det var hela mitt liv, berättar han i en Youtube-video med Empower Brands.

Coentrão: ”Min glädje är den här båten”

Coentrão spelade fortfarande i Real Madrid när han köpte sin första båt. I intervjun berättar han vidare att han är otroligt tillfreds med sitt nya liv.

– Jag visste att fotbollen skulle ta slut någon dag och att jag skulle behöva göra något annat då. Min glädje är den här båten. Det är det här livet som jag vill leva, säger han.

Under Coentrãos aktiva fotbollskarriär hann han även med att spela landskamper för Portugal. Han spelade tre mästerskap i den portugisiska tröjan: VM 2010, EM 2012 och VM 2014.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.