Marcus Ericsson. Arkivbild.
Marcus Ericsson. Arkivbild. Bild: Darron Cummings/AP/TT

Första segern för Marcus Ericsson: "På tiden"

Marcus Ericsson har kämpat och kämpat – och till slut kom den. Svensken tog sin första seger i indycar när han vann loppet i Detroit.
– Jag kommer inte ens ihåg senaste gången jag vann, jag var ett barn då. Det känns så bra, säger en jublande glad Ericsson i segerintervjun.

ANNONS

Marcus Ericsson har inte vunnit ett lopp sedan GP2-säsongen 2013. Sedan dess har karriären tagit honom till formel 1 och indycar – utan att han har fått stå högst upp på pallen.

Men i Detroit, samma lopp där han blev tvåa för två år sedan, hände det äntligen. Ericsson fick kämpa rejält i sommarvärmen på slutet mot Rinus Veekay och Patricio O'Ward som gjorde allt i sin makt för att ta sig förbi den 30-årige svensken.

Men Ericsson höll ifrån och var först i mål och tog sin första seger i karriären.

– Det var min dag i dag, det var på tiden, säger Ericsson.

ANNONS

Felix Rosenqvist kraschade otäckt tidigare under loppet när han körde rakt in i skyddsstaketet i hög fart.

Svensken fördes bort på bår, men på Indycars officiella Twitter meddelades det snabbt att han var vaken och alert och förd till sjukhus för närmare undersökning.

– Han mår bra, han förlorade aldrig medvetandet och pratade hela tiden, sade Geoffrey Billows, som är medicinsk ansvarig på Indycar, till NBC

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS