Anders Larsson, ordförande i Svenska ishockeyförbundet. Arkivbild.
Anders Larsson, ordförande i Svenska ishockeyförbundet. Arkivbild.

Förbunden positiva till kvotering

Riksidrottsstyrelsen vill införa kvotering. Förbunden är positiva till förslaget.

ANNONS
|

Riksidrottsförbundets jämställdhetsmål kommer inte att nås och därför kommer riksidrottsstyrelsen 2017 att föreslå kvotering. Två av de största syndarna, ishockey- och brottningsförbundet med stor majoritet män på högre befattningar, ställer sig positiva till förslaget.

- Att se över maktstrukturer är både en självklar och viktig del om vi menar allvar och vill bli framgångsrika i jämställdhetsarbetet. Många av de strategiska besluten och villkoren för idrotten kommer att avgöras i styrelserummen, säger ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson.

ANNONS

Förslaget har de inte diskuterat ännu, men Larsson är positiv.

- Vill vi vara en av de mest folkkära sporterna, och det vill vi, måste vi hänga med resten av samhället.

Brottningsförbundets ordförande Lars-Ola Särkimukka säger att de redan nu arbetar på att lösa sina problem och sympatiserar med förslaget.

- Jag förstår det, eftersom det inte har hänt något, säger han.

Susanne Erlandsson sitter med i Riksidrottsstyrelsen och var tidigare vice ordförande i fotbollsförbundet. Hon tycker att fotbollen kan vara ett exempel för andra att följa.

- Det arbetet började under Lars-Åke Lagrell och har fortsatt. Vi hade diskussioner där vi sa: "nu är det dags att gå från ord till handling", säger hon.

ANNONS

- Jag hoppas och tror att förslaget att röstas igenom.

ANNONS