Extrapoängen till Södertälje

|

Södertälje tog en extrapoäng i elitseriehockeyn när Frölunda besegrades i Scandinavium med 2-1.

Segermålet kom drygt två minuter in i förlängningen.

Linus Videll blev matchhjälte för Södertälje när han efter 2.2 i förlängningen slog in 2-1 bakom Frölundas storspelande målvakt Joakim Lundström.

Den första perioden bjöd på ett jämnt spel mellan lagen. Spelet böljade fram och tillbaka och inget av lagen fick något direkt grepp om matchen. Två bra målvakter såg också till att hålla siffrorna nere.

Men efter 19.41 snappade Toni Kovisto upp en puck och kunde lyfta in pucken högt över Pontus Sjögrens vänstra axel och ge Frölunda ledningen.

Den andra perioden slutade mållös trots att det skapades mängder av målchanser, speciellt från Frölundas sida i inledningen av perioden. Frölunda startade mycket aggressivt och fick många och långa anfall djupt nere i Södertäljes zon. Södertälje tog time-out redan efter 7.15 och laget kunde sedan jämna ut spelet.

Södertälje chocköppnade den tredje perioden och kvitterade till 1-1 efter 46 sekunder. Frölundabacken Christop Schubert tappade pucken bakom egna målet till Ryan Lasch som kunde ge Patrik Carlsson en målgivande passning.