Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Loris Karius stod för två rejäla tabbar som kostade Liverpool matchen i CL-finalen mot Real Madrid.

Experterna lider med Karius

Real Madrid tog i går hem sin tredje raka Champions League-titel, men efterhandssnacket har mest handlat om Liverpools målvakt Loris Karius. "Jag har aldrig sett en ensammare människa", skriver Aftonbladets Simon Bank.

Real Madrid hade två raka CL-titlar inför gårdagens finalmöte med Liverpool. De röda från Merseyside hade Mohamed Salah. Men bara i en halvtimme. Efter Sergio Ramos neddragning av den kvicke egyptiern och den påföljande skadan skiftade spelbalansen.

"Ansikten begravda i händer, tårar längs kinder och en matchbild som gör en u-sväng från sekunden den blåses i gång igen utan Salah på planen. Ingen vet hur matchen hade slutat om Mohamed Salah hade varit kvar på planen, men alla vet hur det blev utan honom", skriver Expressens Therese Strömberg.

Karius i fokus

Efter Salahs uttåg tog Real hand om taktpinnen, men det var ändå mållöst in i halvtidsvilan. Madridlaget hade haft en boll i nätmaskorna som dömts bort för offside.

I andra halvlek stod dock Liverpoolmålvakten Loris Karius för två tabbar han sent, om ens någonsin, lär glömma.

"Han kastar ju ut bollen rakt på honom", kommenterade Glenn Strömberg i Viasats sändning.

"Loris Karius utkast via Karim Benzemas fot och in i eget mål är det märkligaste mål som någonsin gjorts i en Champions League-final. Det var den sorts händelse som utspelar sig i slowmotion i realtid. Man vill skrika 'gör det inte!', 'GÖR DET INTE!'.

Och så gör han det. Boll. Fot. 1–0. Men stackars sate. Naken inför hela världen, en mardröm blir inte värre än så. Och så blev den det", skriver Aftonbladets Simon Bank.

Dubbla tabbar

För även om Liverpool kvitterade Reals ledning bara för att se spanjorerna återta den genom ett sagolikt cykelsparksmål av inbytte Gareth Bale var det walesarens andra fullträff som hamnade i fokus. Bale drog med drygt fem minuter kvar av ordinarie tid på ett vänsterskott från långt håll som Karius tappade in.

"Och när slutvisslan går och Real blir mästare igen ligger Liverpoolmålvakten kvar ensam i eget straffområde och gråter.

Hans misstag blev ett för mycket, Bales mål två för många", skriver Therese Strömberg.

"You’ll never walk alone? Skämtar ni? Jag har aldrig sett en ensammare människa.

Jag vet inte hur en yrkesman reser sig efter trauman som det här, men jag hoppas att Karius hittar tillbaka på något vis. Någon Champions League-final lär han aldrig spela igen, men alla kommer alltid att komma ihåg hur han gick sönder en kväll i Kiev", skriver Simon Bank.

Stöttas

Efter förlusten har Karius fått ta emot stöttande tillrop från flera håll, däribland av forne Liverpoolkaptenen Steven Gerrard:

"Ingen gör misstag medvetet, all heder till honom för att han går till fansen och ber om ursäkt efter matchen. Liverpools supportrar stöttar dig i motgång, eller när du är på toppen. Men det går inte att komma ifrån att han kommer att ha ett par tuffa månader framför sig", säger han till BT Sport.