Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Experten: Pettersson som Sundin och Forsberg

Växjö är på väg att bli ett av historiens bästa SM-guldlag – och Elias Pettersson en av de bästa spelarna. Det tycker Radiosportens mångårige expert Lars-Gunnar Jansson.

Växjö har nio raka segrar i slutspelet, 10–1 i matcher totalt, och efter att ha gjort 11–0 på Skellefteå i de två första SM-finalerna stormar laget mot sitt andra SM-guld i historien.

På lördagen väntar den tredje matchen i Växjö – vinst där och det kan bli småländskt guldparty i Skellefteå på söndag.

Lars-Gunnar Jansson, Radiosportens mångårige expert, är imponerad.

- Främst är det två saker. Att man vann grundserien med 21 poäng, sedan var det många belackare som inför slutspelet sade att nu börjar det om från noll. Då går Växjö in och är lika bra, om inte bättre, alltså har man kvalitet att både spela en lång serie och sedan playoffmatcher.

Topp tre

Nu är inte finalserien färdigspelad ännu, men laget är på väg att skriva in sig som ett av historiens bästa, enligt Jansson.

- Det är svårt att jämföra, men jag har haft förmånen att följa lag i en mansålder och jag skulle säga att det är laget ligger väldigt högt uppe i toppen, topp 3. Vi har ju haft Djurgården, Skellefteå och Färjestad när de var som bäst.

- Det baserar jag på att de är så jäkla överlägsna alla andra lag i ligan, säger Jansson.

"Han är fulländad"

Han faller också in i hyllningskören för Elias Pettersson, 19-åringen som vann grundseriens poängliga och leder slutspelets.

- Det är helt fantastiskt. Han gör saker som är så svåra och skickliga som världens mest naturliga grejer. Han ser helt nollställd ut när han går in och ut från byten, när han gör intervjuer, han är cool. För honom verkar det som det är helt normalt.

- Han är fortfarande spenslig och smal, men den spelbegåvning han besitter. Jag såg när Mats Sundin och Peter Forsberg kom fram, men jag har aldrig sett någon som både har så bra händer och ett spelintellekt där han kan leverera passningar, plus stundtals ett skott som inte går av för hackor. Han är fulländad.