Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Johanna Frisk. Arkivbild.

Experten: "Laget uttaget för fart"

Pia Sundhages EM-trupp är uttagen med farten i fokus, menar Radiosportens fotbollsexpert Johanna Frisk.

Frisk beskriver truppen som "hyfsat förväntad". Det enda namnet som på riktigt överraskar henne i Sundhages EM-trupp är mittfältaren Julia Spetsmark i Örebro. Spetsmark ersatte Lina Hurtig i truppen till landskamperna mot USA och Skottland efter att Hurtig lämnat återbud.

- Otroligt kul att hon kommer in som reserv på det sättet och tar chansen. En av hennes egenskaper är att hon har mycket fart, vilket är någonting som är viktigt för landslaget, och då blir hon intressant så klart, säger Johanna Frisk.

- Jag tror att laget är uttaget utifrån fart. Vi har otroligt många anfallsspelare som är snabba i djupled.

I det sammanhanget sticker den mer targetinriktade Fridolina Rolfö ut, menar Frisk.

- Hur de formerar anfallet beror på vad man vill få ut av Lotta Schelin. Sätter man en djupledsspelare bredvid henne så kommer hon möta bollen istället. Vill man däremot ha Schelin i djupet, vilket är det hon är bäst på, så är Rolfö det mest intressanta komplementet. Hon kan komma ner och möta och avsluta utifrån.

Frisk tror att Kosovare Asllanis kreativitet blir väldigt viktig på mittfältet.

- Landslaget har velat spela Asllani på en kant men att hon också droppar ner mellan anfall och mittfält. De behöver hitta en bra tajming för när hon gör det. Hon är en kreativ spelare och ska ha mycket boll. Det blir viktigt i turneringen att hon hittar formen.