Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Eden Hazard är en av stjärnorna i den gyllene generationen som Belgien fått fram. Arkivbild.

Examensdags för gyllene generationen

De dominerar i Premier League, men har inte fått till det i landslaget – än. Nu ställs Belgiens gyllene generation inför sitt svåraste prov hittills – Brasilien.

Det är ett "nytt" Belgien som möter Brasilien i den andra kvartsfinalen i fotbolls-VM.

Laget vände 0–2 till 3–2 mot Japan och fick med sig en rejäl mental skjuts från den matchen.

- När vi hamnade i underläge kom det en känsla av att vi inte hade något att förlora, vilket var befriande, säger förbundskapten Roberto Martinez till BBC.

- Den känslan tar vi med oss till Brasilien-matchen fast från alla första stund, fortsätter han.

"Drömmatch"

Kanske är det den känslan som har saknats i Belgien. Det är ett lag med spelare som är stora stjärnor i engelska Premier League. Men trots spelare som Eden Hazard (Chelsea), Kevin De Bruyne (Manchester City) och Romelu Lukaku (Manchester United) har landslaget ännu inte nått hela vägen fram.

Den gyllene generationen, som den kallas, slogs ut i kvartsfinalen mot Argentina (0–1) i VM för fyra år sedan och föll överraskande 1–3 mot Wales i EM 2016, också det i kvartsfinalen.

Nu väntar Brasilien för Belgien. En "drömmatch", enligt förbundskapten Martinez.

- Det finns ingen hemlig taktik. Det gäller att vi försvarar oss bra och straffar dem när vi har bollen. Så enkelt är det och laget är förberett på det, säger Martinez. till belgiska medier, enligt Reuters.

Brassar borta

Brasilien blev också stärkta av sin senaste match, 2–0-segern mot Mexiko i åttondelsfinalen. Efter 1–1-matchen i premiären mot Schweiz har Brasilien tre raka 2–0-vinster och har även fått igång sin stjärna Neymar, som gjort två mål i turneringen.

Brasilien kommer till matchen utan mittfältaren Casemiro som är avstängd och saknar förmodligen även backen Marcelo, som är skadad.

Vinnaren i matchen ställs mot segraren i kvartsfinalen mellan Frankrike och Uruguay.