Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Everson Griffen vägrar lämna sitt hem.  Bild: Bruce Kluckhohn
Everson Griffen vägrar lämna sitt hem. Bild: Bruce Kluckhohn

Everson Griffen vägrar lämna sitt hem – har låst in sig

Minnesota Vikings stjärna Everson Griffen har beväpnat och låst in sig i sitt hem. Han menar att någon försöker döda honom. Polisen har säkerställt att ingen är där, men han vägrar komma ut, skriver ESPN.

Den amerikanska fotbollsspelaren Everson Griffen har skapat rubriker de senaste dagarna. På sociala medier har stjärnan lagt ut inlägg om att någon befann sig i hans hem och försökte döda honom.

Under onsdagen larmade han polisen kring ärendet och berättade att han avlossat ett vapen, men att ingen kommit till skada.

"Jag behöver hjälp, människor försöker döda mig. I mitt eget hus", skrev han i ett inlägg på Instagram som nu har raderats, rapporterar ESPN.

Men det finns ett annat problem.

Vägrar komma ut

Polisen har varit vid Griffens bostad och säger att det inte finns någon inkräktare i huset och att han är där ensam, men Vikings-spelaren vägrar komma ut. Han har beväpnat sig med en pistol, vilket han berättar om på sociala medier:

Det här är min pistol, registrerad på mig. Jag köpte alla mina kulor runt om i stan. Allt tillhör mig, och de är registrerade på mig. Jag vet exakt var jag köpte dem”, skriver han i ett inlägg som också har raderats enligt ESPN.

Sajten rapporterar också att Minnesota Vikings har haft psykologer som kommunicerat med Griffen under onsdagen för att lösa problemet, men han vägrar fortsatt komma ut.

"Vår enda oro för närvarande är säkerheten och välbefinnandet för Everson och hans familj. Vi kommer att ha ytterligare kommentarer vid lämplig tidpunkt.", skriver klubben i ett uttalande.

Tidigare mentala problem

Griffen tog under säsongen 2018 ett uppehåll från spelet med Vikings för att fokusera på sin hälsa och sitt välbefinnande, efter att klubben beordrat honom att genomgå en mental hälsoutvärdering. Han har också lagt in på sjukhus efter tidigare incidenter som involverade polis.

"Vi är bara bekymrade över hans välmående," sa huvudtränare Mike Zimmer under onsdagen.

Fotnot: Everson Griffen har nu lämnat sitt hem och vårdas av medicinsk personal, uppger ESPN .

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.