Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Harry Kane, i mitten, firas efter ett av sina mål mot Burnley. Arkivbild.

Ett mål – sedan är Kane historisk

Ett mål krävs – sedan är rekordet ett minne blott. Tottenhams Harry Kane kan bli historisk under annandagen.

Harry Kanes hattrick – hans sjunde för säsongen – mot Burnley innebar att han tangerade Alan Shearers Premier League-rekord över antalet mål för ett kalenderår från 1995 på 36 fullträffar.

Snart kan rekordet vara raderat helt och hållet och Kane kan kritas in i historieböckerna.

Då krävs det att han gör ett mål, det 37:e, mot Southampton under annandagen. Han får bara en chans nämligen. Matchen mot Southampton är Tottenhams sista under 2017.

- Nu kan jag gå in till matchen mot Southampton och försöka slå rekordet. Det skulle vara en stor bedrift, säger Harry Kane till Tottenhams webbplats.

Klubbens tränare – Mauricio Pochettino – tror att hans adept har goda chanser till att göra det.

- Vi kommer få se honom göra det, säger han.

Sedan öser han superlativ över sin målspruta.

- Under mina tre år i klubben, så har han överraskat mig gång på gång, inte bara med att göra mål, utan också med hans attityd, professionalism och hur han jobbar på planen. Han är ett gott föredöme för alla, säger han och fortsätter:

- Jag är så glad för hans skull, nu räcker det med att han gör ett mål och han har slagit Shearers rekord. Det skulle vara en stor personlig framgång för honom, säger han.

Än är det fortfarande en bra bit upp för 24-åringen till Alan Shearers Premier League-rekord i antal totalt gjorda mål som är på 260. Kane har hittills gjort 93 mål på 134 framträdanden.