Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Eslöv skaffade sig guldläge

Regerande mästarlaget Eslöv har skaffat sig ett bra utgångsläge i SM-finalen i herrarnas slutspel i pingis. Med klara 4–0 mot utmanaren och seriesegraren Rekord, såg man till att sätta sig i förarsätet i serien som avgörs i bäst av tre möten.

Eslövs AI har ännu ett SM-guld inom räckhåll, med två matchbollar i SM-finalen.

- Det är ny match på torsdag. Jag har varit med för länge för att ta ut något i förskott. Det är ju detta man förbereder sig för, sade Robert Svensson, en av Eslövs matchvinnare.

BTK Rekord hade inledningsvis några chanser att göra matchen jämn, men tog inte vara på dem. Eller ska man säga att Eslöv är ett oerhört skickligt lag där varje spelare har de kvaliteter som behövs för att ta sig ur svåra knipor.

Mehdi Bouloussa hade 2–0 i set mot Daniel Kosiba och sådana lägen har Rekord inte råd att missa.

- Jag ändrade taktik och placering på mina returer och det fällde avgörandet, sade Kosiba.

Xu Hui vann i vanlig ordning sina båda singlar.

För Rekord sattes stor tillit till Simon Arvidsson, som varit lagets bäste spelare under säsongen.

Rutinerade Robert Svensson är dock en spelare som gillar slutspel och hans mångåriga rutin gör honom mycket svårslagen. Han vann nyckelmatchen.

- Det är skillnad på serie och slutspel. Jag har lärt mig att planera bättre och det spelar ingen roll vad som händer i de första omgångarna. Huvudsaken är att det fungerar matchdagen och att man har en plan då, sade Svensson.