Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Eslöv sätter press på mästarklubben

Eslövs AI och Söderhamns UIF bjöd på en gastkramande drabbning i den första i bäst av tre finaler i pingisens SM-slutspel. Till slut vann Eslövs AI med 3-1 och satte de regerande mästarna i ett tuff läge.

-Man måste ha marginalerna med sig. Det hade inte vi i dag, sade Söderhamns försteman Jon Persson.

Det som skiljer förra årets final är att Eslöv har en kines i absolut världsklass. Xu Hui vann i tre raka mot såväl Hampus Nordberg som Jon Persson. Speciellt imponerade han i matchen mot Jon, som bjöd på en högkvalitativ duell. Xu är en mycket svår nöt att knäcka för Söderhamn, som nog måste inrikta sig på att vinna de övriga matcherna.

-Jag hade behövt få andra set på Xu för att det skulle bli match, menade Jon Persson.

I andra set svarade Jon för en fenomenal upphämtning när han tog sju raka poäng från underläge 1-7. Med tanke på att Jon varit mycket skadad under säsongen är det imponerande att se vilka högkvalitativa poäng han kan göra. Xu tvingade till slut Jon till lite för svåra beslut i ett par bollar och setet och matchen gick till Eslöv.

Jon Persson tog annars Söderhamns enda vinst när han besegrade Mattias Översjö. Vid ställningen 1-1 kom nyckelmatchen, som skulle bli avgörande för matchutgången.

Johan Axelqvist vann mot Sun Jian med 11-9 efter stor dramatik i skiljesetet.

Söderhamn har nu två hemmamatcher på sig att försvara guldet och ännu är det en lång väg kvar att vandra om Eslöv ska lyckas återta SM-titeln.

-Klart vi kan vända det här. Xu är svår men kan vi då till en avgörande femte matchen så är vi favoriter i dubbeln, avslutade Jon Persson.