Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Eslöv ordnade avgörande match

Nu har Eslöv allt i egna händer. Seger borta mot Gdansk med 3–2 innebär att det blir en helt avgörande match mot Jekaterinburg i sista gruppspelsmatchen om en kvartsfinalplats i pingisens Champions League.

Peter Andersson var helt utpumpad efter den tre timmar långa bataljen.

- Det här var en riktigt tuff match. Men nu har vi allt i egna händer, sade Eslövs tränare.

Det var förre Eslövsspelaren Mattias Översjö som höll på att stjälpa sin gamla klubb. Mattias gjorde en otrolig match mot Xu Hui men föll till slut med 1–3.

- Mattias pressade Xu till hans yttersta och spelade fantastiskt, berömde Peter Andersson.

Xu vann två

Xu Hui vann också sin andra singel mot Wang Yang och är i riktigt toppslag för närvarande.

Eslöv tvingades undvara 14-åriga löftet Truls Möregårdh, som deltar i ungdoms-VM. Det innebar att Robert Svensson, som inte spelat en tävlingsmatch på två månader på grund av ryggskada, fick hoppa in. Svensson gjorde det mycket bra och satte Kaii Yoshida, rankad 51:a i världen, på mycket svåra prov. Det räckte dock inte hela vägen den här gången.

Kosiba jublade

I den femte och avgörande matchen vid ställningen 2–2 ställdes Daniel Kosiba mot Mattias Översjö och det blev en riktig rysare över fem set.

- Kosiba fick en bra start i skiljeset och jag tror att det avgjorde matchen, sade Peter Andersson.

Mattias Översjö kunde inte hämta sig efter ett inledande 2–5-underläge i avgörande set och Eslövs Daniel Kosiba kunde rida ut stormen och med händerna i vädret jublande ta emot sina lagkamrater efter att ha satt dit matchbollen.