Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Eslövs Xu Hui vann förgäves sina två matcher mot Jekaterinburg i Champions League. Arkivbild.

Eslöv långt från avancemang efter ny förlust

Jekaterinburg vann med knappa 3–2 i tredje omgången av Champions League i bordtennis och möjligheterna för Eslöv att nå en kvartsfinalplats minskar ytterligare.

Alexander Sjibajev inledde med vinst över Daniel Kosiba, som höll spelet väl uppe men inte orkade stå emot det ryska lagets försteman i attackspelet.

Jekaterinburg satte överraskande upp sin tredjeman Grigorij Vlasov som tvåa och han tvingade Xu Hui till skiljeset. Xu Hui har förlorat tre matcher i rad i ligaspelet och ligger efter med träningen efter en fotskada i somras. Nu visade han att han är tillbaka och när forehandspelet fungerar så har han få övermän.

- Tycke Xu blev bättre ju längre matchen varade. Lite onödigt jämnt, men en säker vinst, sade Peter Andersson.

Saknar matchning

I tredje matchen ställdes Robert Svensson mot högt världsrankade Andrej Gacina och han blev lite för svår för svensken. Det märks att Svensson inte har den kontinuerliga internationella matchning som behövs.

Xu Hui svarade på nytt för en stark insats när han utjämnade till 2–2 via vinst mot Sjibajev, som var i kvartsfinal i World Cup i helgen.

I den avgörande matchen valde Peter Andersson att låta 15-årige Truls Möregårdh ersätta Daniel Kosiba.

- Kosiba hade svårt för Vlasov när vi mötte dem förra gången, därav bytet.

"Ger inte upp"

Möregårdh hade flera möjligheter att sätta press på ryssen, men tyvärr lyckades han inte hålla servereturerna nere och det blev till slut hans fall.

Tre matcher återstår i gruppspelet och även om Eslöv skulle missa kvartsfinalen står viktiga poäng på spel.

- Vi ger inte upp och alla matcher är viktiga, inte minst att kunna bli trea i gruppen och ta en plats i ETTU-cupen, sade Peter Andersson.