Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anja Mittag rullar in Rosengårds ledningsmål bakom Eskilstunas målvakt Emelie Lundberg.

Eskilstuna snodde poäng av Rosengård

Ibland är en kvittering en seger. Fråga bara Eskilstuna United. Efter den tunga 0–9 förlusten i våras tog Eskilstuna rejäl revansch på Rosengård när laget lyckades fixa 1–1 i den sista ordinarie matchminuten.

Att det skulle bli en repris på matchen i den tredje omgången av damallsvenskan i år, när Rosengård slog Eskilstuna med 9–0, var det nog ingen som trodde. Men troligen var det få som gissade att det skulle bli så här jämnt.

1–1 kanske inte speglar matchen sett till 90 minuter, men har man en Hanna Glas i laget spelar det ingen roll om man är utspelade i andra halvlek – det räcker med en chans.

Klasspassning

Den snabba ytterbacken, som i Eskilstunas nya formation fått flytta upp ett steg i en slags 3–4–3-uppställning, fick bollen ute till höger, skar in i straffområdet och höll i den precis så länge som krävdes för att tajma Felicia Karlssons fot i den 90:e minuten.

- Det är en av mina styrkor att komma runt där och hitta in. Jag väntade bara på rätt läge och kände direkt i första touchen att nu jäklar ska den in. Och jag kände direkt vid passningen att det blev bra, säger Glas och fortsätter:

- Självförtroendet känns bra och då blir det också att man kan ha kylan i de avgörande lägena.

Felicia Karlsson tackade för serveringen.

- Det är klass på den passningen. När hon kommer runt på högern är det ingen som hinner med. Och vi litar ju på hennes fötter så då är det bara att vara på rätt plats och lägga in den.

Mittag levererade

Eskilstuna har spelat upp sig efter en tunga inledningen och har på de senaste tre matcherna två segrar och en oavgjord. Laget tycks ha hittat rätt i sin nya formation och organisation. Mot Rosengård syntes det inte minst i den första halvleken där spelet var helt jämnt.

Rosengårds spelskicklighet tog dock ut sin rätt ju längre matchen led och i den andra halvleken fick de 1 502 personerna i publiken se ett tidigt ledningsmål av gästerna. Anja Mittag fick bollen i precis det läget där anfallaren är som allra bäst – i straffområdet med ryggen mot målet. Som så många gånger förr vände hon blixtsnabbt upp, med en högklassig bollmottagning, och rullade in bollen bakom Emelie Lundberg.

Men det var en klen tröst när kvitteringen kom som en blixt från klar himmel.

- Just nu är jag väldigt besviken. Det känns tungt, jag tycker att vi hade kontroll efter att vi gjorde målet. Men det är bara att gå vidare från det här, säger Mittag.

- Det blir en spännande avslutning på säsongen, kul för de som följer damallsvenskan. Men klart att vi inte är där vi vill vara eller det vi strävar efter.

Rosengård upp i topp

Rosengård går upp på samma poäng som Piteå i toppen av allsvenskan – men med en match mer spelad än toppkonkurrenten. Eskilstuna klättrar till sjunde plats i den jämna tabellen – fortfarande bara fem poäng före LB07 på nedflyttningsplats.

- Det här betyder mycket för oss. Vi visar att vi ska tro på det hela vägen in, och att man inte kan komma hit och plocka poäng lika lätt, det hoppas jag skrämmer lite, säger Felicia Karlsson.