Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mimmi Larsson, i blått, gav Rosengård en drömstart mot Rosengård. Arkivbild.

Eskilstuna skrällde efter drömstart

Efter en minut rann Mimmi Larsson igenom och satte 1–0. Resten fixade skotskan Fiona Brown på fasta situationer. Eskilstuna besegrade guldfavoriten Rosengård i fotbollsallsvenskan, 3–2.

Eskilstunas forward Mimmi Larsson är vindsnabb.

Den detaljen verkade inte ha ingått i Rosengårds scoutrapport.

Ett missförstånd i Malmölagets försvarsspel gav nämligen Larsson fritt fram redan efter en minut i toppmötet. 23-åringen kunde enkelt placera bollen utom räckhåll för Rosengårds målvakt Zecira Musovic, 1–0.

- Det känns jättegött. Skitbra. Vi tar steg hela tiden. På varje träning, varje vecka. Det visade vi i dag, säger Larsson till Radiosporten.

Där och då var det kanske inte hela världen för Rosengård. Guldfavoriten kom till matchen på Tunavallen med två raka segrar och 10–3 i målskillnad trots att laget släppte in första målet både mot Kvarnsveden i premiären (7–2) och mot Djurgården i andra omgången (3–1).

Brown hittade rätt

I Eskilstuna blev det svårare, inte minst sedan skotska landslagsspelaren Fiona Brown slagit en hörna som Musovic fumlade in i eget mål med lite hjälp av Mimmi Larsson, 2–0. Brown tog sedan ny ansats tio minuter in i andra halvlek. Skotskan bokfördes för 3–0-målet, men nog såg det ut som om bollen touchade Glodis Viggosdottir på vägen.

- Hon (Brown) är duktig så vi låter henne ta hand om bollen och sköta det. Det funkade bra i dag, säger Larsson.

"Är fysiska"

Tremålsledningen var bufferten som Eskilstuna behövde. Anja Mittag reducerade till 1–3 minuten efter Browns frispark, men nästa Rosengårdsmål dröjde till den 88:e minuten då inhoppande Lotta Schelin slog till.

Det var för sent och huvuddelen av de 2 876 åskådarna kunde jubla.

- Det är klart att de är skickliga och att vi blir lite trötta och låga i perioder men överlag gör vi en jättebra match. Vi arbetar hårt, är fysiska och när vi vinner bollen vågar vi oftast spela den, säger Mimmi Larsson.