Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fiona Brown (orange) värvades från Glasgow Rangers till Eskilstuna i vintras. Här i kamp med Eskilstunas Petra Andersson. Arkivbild.

Eskilstuna inledde med seger

Eskilstuna inledde säsongen med tre poäng hemma mot debutanten Hammarby. Men trots stort spelövertag blev det bara 1–0 inför storpubliken.

Eskilstuna United tippas i år, liksom de två senaste säsongerna, sluta högt upp i allsvenskan. Laget inledde också säsongen övertygande i hemmamötet med Hammarby, men hade trots spelövertaget svårt att få hål på debutanten.

Hammarby stod upp bra bakåt men hade inte mycket att hota med framåt. Och Eskilstuna skulle få jubla – även om målet i den 50:e minuten kom efter ett misstag av gästernas målvakt Emma Holmgren. Fiona Brown, som värvades från skotska Glasgow Rangers inför säsongen, visade upp sin tekniska skicklighet och utmanade ständigt Hammarbys försvar. Det var också hon som sköt skottet som Holmgren snöpligt tappade in i mål.

- Vi hade mest boll och skapade de bästa chanserna att vinna matchen och jag tycker att vi förtjänade de tre poängen. Det var det viktigaste i dag, sade Brown till Radiosporten.

Matchen sågs av 2 013 personer på Tunavallen – den klart bästa siffran i premiäromgången som kan jämföras med Piteås, näst bäst, på 1 168.