Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Erkan Zengin är tillbaka i Hammarby. Arkivbild.

Erkan Zengin tillbaka i Hammarby

Den tidigare landslagsmittfältaren Erkan Zengin återvänder till Hammarby fotboll. Även den serbiska anfallaren Nikola Djurdjic är klar för klubben.

Det är två för allsvenska fotbollsfans välbekanta ansikten som ansluter till Hammarby. Inte minst Zengin som spelade i klubben 2004–2008 innan han flyttade till Turkiet.

Redan när han nyligen bröt sitt kontrakt med turkiska Eskisehirspor skrev han på Twitter: "Next stop Stockholm!".

Kontraktet gäller inledningsvis i fem månader, till sommaren.

- Det känns faktiskt fantastiskt att vara här. Jag är här för att göra mitt bästa för Hammarby. Jag känner att jag är i min bästa ålder. Jag vill inte komma hit när jag är 34 eller 35, jag vill komma hit när jag är i min bästa ålder. Jag vill prestera och visa att jag håller fortfarande. Det känns bra att komma hem, säger Erkan Zengin på Hammarbys presskonferens.

Samtidigt med Zengin presenteras ytterligare ett rutinerat nyförvärv i form av den serbiska anfallaren Nikola Djurdjic, som närmast kommer från danska Randers. 31-åringen, som har skrivit på ett ettårskontrakt med option för förlängning, har tidigare spelat i både Helsingborg och Malmö FF, och har gjort 15 mål på 23 allsvenska matcher.

- Skandinavisk fotboll är inget nytt för mig. Jag har spelat i både Helsingborg och i Malmö, och har haft många framgångar i Sverige, och jag hoppas att det fortsätter här, säger Nikola Djurdjic.

Sedan tidigare har Hammarby gjort klart med tre nyförärv inför säsongen: Neto Borges, Simon Sandberg och David Fällman.