Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Chelseas svenska landslagsförsvarare Magdalena Eriksson var otröstlig efter det avgörande självmålet i FA-cupen. Arkivbild.

Erikssons tårar efter självmål: "Förkrossad"

Magdalena Eriksson grät öppet efter att ha gjort ett avgörande självmål när Chelsea slogs ut i FA-cupens semifinal.

I fjol var Magdalena Eriksson med och ledde Chelsea till titeln i FA-cupen. I år blev den 25-åriga landslagsförsvararen stor syndabock i den prestigefyllda engelska fotbollscupen.

I bortamötet med Manchester City i semifinalen gjorde Eriksson självmål i den 92:a minuten – ett mål som blev helt avgörande i 1–0-matchen och tog City vidare till final.

Svenskan lade ansiktet i händerna efter det ödesdigra misstaget och grät öppet efter förlusten – samtidigt som Manchester Citys spelare jublade.

- Att förlora på det här sättet, för en spelare som varit enastående under året... Jag är förkrossad för hennes skull. Det är ett fruktansvärt sätt att förlora en match, säger Chelseas tränare Emma Hayes till BBC.

Chelsea missar därmed finalen på Wembley den 4 maj. I stället möter City, cupmästare 2017, West Ham som slog ut Reading efter straffläggning på bortaplan i den andra semifinalen.

I 0–1-förlusten mot Manchester City spelade också landslagsförsvararen Jonna Andersson hela matchen för Chelsea medan målvakten Hedvig Lindahl satt på bänken.