Joel Eriksson körde hem sin första seger i DTM-serien på söndagen. Arkivbild.

Erikssons första DTM-seger: Helt otroligt

Mörkret skrämde inte DTM-debutanten Joel Eriksson, som vann det andra loppet i nattpremiären i Italien. "Det här är helt, helt otroligt", säger 20-åringen.

|

Segern på Misano var svenskens allra första i den tyska racingserien för standardvagnar. Det gör honom till den näst yngste genom tiderna att vinna i DTM.

Och segern kom när DTM för första gången körde tävlingar på kvällen.

"Att vinna ett DTM-race har varit en dröm sedan jag började med motorsport, och nu har jag gjort det. Jag saknar ord. Jag är bara så enormt stolt över mig själv och hela teamet att vi faktiskt lyckades få till det här, speciellt med tanke på hur svåra förhållanden det var", säger Joel Eriksson enligt ett pressmeddelande.

Det var svårkört på grund av vädret som var ombytligt. Eriksson tog det vågade beslutet att starta loppet på torrdäck på en regnvåt bana – en strategi som lyckades. BMW-föraren var 1,8 sekunder före Mercedes Edoardo Mortara och den regerande mästaren René Rast blev trea i sin Audi.

Eriksson avancerar i och med söndagens vinst till 12:e plats i DTM-tabellen. Nästa tävling körs den 7-9 september på Nürburgring.

Joel Eriksson fick kontrakt med BMW till den här säsongen efter att ha kommit tvåa i formel 3-EM förra året.