Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Eriksson räddade poäng åt Djurgården

Magnus Eriksson är allsvenskans hetaste avslutare. Hans kvittering mot Jönköpings Södra förlängde Djurgårdens förlustfria svit till fem matcher, men till toppen ökade avståndet.

Jonas Olsson var tillbaka som mittback och Jesper Karlström belönades med en startplats på topp med Gustav Engvall efter det starka inhoppet hemma mot IFK Göteborg. Men ändringarna gav inte den effekt tränaren Özcan Melkemichel hoppats på. Tidigt i andra hade Karlström gjort sitt och bytte med Othman El Kabir.

Det mest underhållande under de första 45 minuterna på Stadsparksvallen såg ut att stanna vid när vattenspridaren plötsligt gick i gång i närheten av Andreas Isaksson. Den gamle landslagsmålvakten klarade sig någorlunda undan.

Kallduschen kom med någon minuts fördröjning.

Tackade Smylie

På tilläggstid lyfte Daryl Smylie in bollen mot Isakssons domäner, men han valde – riktigt – att hålla sig i målet. Däremot hamnade Elliot Käck på fel sida om Dzenis Kozica vars nick smet in vid bortre stolpen. Kozica var snabb att tacka Smylie.

- Han har en bra fot så det var bara att komma vid bortre, sade Kozica till C More om säsongens första allsvenska mål.

Sett till det lilla som hände framför målen under den första halvleken var det inte alls mot matchens gång. Jönköping stängde butiken och hade mer framåt.

- Det är vi som styr och ställer, vi försvarar riktigt bra, sade Kozica.

Någonstans i omklädningsrummet glömdes den förmågan. Bland det första som hände efter pausen var att Magnus Eriksson klev upp i ensam skytteligaledning när han nickade in Kim Källströms hörna.

Andra med pannan

- Mitt andra på huvudet i år. Det var en bra hörna och det gäller att vara först på bollen, säger Eriksson till C More

Eriksson är nu uppe i sex mål.

- Första halvlek var långt från bra, den sämsta för Djurgården i år, men i andra "steppar" vi upp. Vi vårdar bollen bättre även om det kan bli avsevärt bättre, fortsätter han.

Med mer fart i passningsspelet och bättre rörelse kom Djurgården till fler möjligheter, men det kunde ha slutat hur som helst när båda lagen gick för seger. Bland annat hade Kozica och Tom Siwe hyggliga avslutningar för hemmalaget.

- 1–1 var rättvist i dag, säger Jönköpings tränare Jimmy Thelin.

Närmast för Djurgården väntar derbyt mot AIK på Tele 2 Arena på måndag. Samtidigt möter Jönköping Elfsborg på bortaplan.