Mattias Ekström har tävlat färdigt i DTM-serien. Men en värdig arvtagare är Joel Eriksson som blev fyra i sitt andra race. Arkivbild.
Mattias Ekström har tävlat färdigt i DTM-serien. Men en värdig arvtagare är Joel Eriksson som blev fyra i sitt andra race. Arkivbild.

Eriksson fyra när Ekström tog adjö

När den svenske DTM-stjärnan Mattias Ekström tog adjö så klev en svensk debutant fram och visade att det finns en framtid för svensk racing i den klassiska serien. Joel Eriksson slutade fyra när Ekström avslutade karriären med ett besök på taket.

ANNONS
|

Joel Eriksson gjorde debut i DTM-serien på lördagen och blev tolva på Hockenheimring. Men när säsongspremiären fortsatte på söndagen visade han i sin BMW att det finns en värdig arvtagare efter Mattias Ekström när han blev fyra efter att ha varit trea i kvalet.

"Jag tycker att jag kan vara nöjd med min första DTM-helg", sade Eriksson i ett pressmeddelande.

Blev fyra

Visst ska han vara nöjd. I kvalet till söndagens race blev han trea och tog därmed en poäng. Och han låg länge och pressade Gary Paffett om tredjeplatsen på sista varvet.

ANNONS

"Inledningen var inte så bra i dag, men efter det gick det bättre. Jag hade bra koll på däcken och det blev ett par bra dueller. Det var inte lätt att utmana Gary, men att bli fyra är okej", sade Eriksson, som fick tolv poäng för fjärdeplatsen.

Vann gjorde Timo Glock efter en oförglömlig duell genom hela tävlingen med Paffett, som på slutet blev omkörd av Mike Rockenfeller som blev tvåa.

Glock toppar tabellen på 44 poäng, en poäng för Paffett, och Eriksson är sexa på tretton poäng.

Ekström tog adjö

I sitt sista DTM-lopp var Mattias Ekström ett tag i ledningen. Men det var dock beroende på att han var sist in i depån för att byta däck. Den svenske DTM-stjärnan var på plats för att, efter 197 lopp och två titlar, säga farväl till en publik som älskat honom sedan debuten.

Ekström blev 19:e till slut men det spelade ingen roll när han klev upp på taket på sin bil och tog emot åskådarnas starka hyllningar.

För Ekström väntar nu en satsning enbart på rallycross.

Nästa tävling i DTM är helgen 18–20 maj på tyska Lausitzring.

TT

ANNONS