Christian Eriksen under en match med Tottenham i slutet av 2019. Året därpå gick han över till Inter. Arkivbild.
Christian Eriksen under en match med Tottenham i slutet av 2019. Året därpå gick han över till Inter. Arkivbild. Bild: Matthias Schrader/AP/TT

Eriksens hjärtläkare: Alla tester var normala

Tidigare undersökningar av Christian Eriksens hjärtkapacitet har sett helt normala ut. Det uppger hans hjärtläkare under tiden i Tottenham.

ANNONS
|

När danske Christian Eriksen plötsligt segnade ned på planen mitt under matchen för att i nästa stund ges hjärt-lungräddning var det många som drog efter andan. Inte minst 29-åringens tidigare hjärtläkare, då han spelade för Tottenham Hotspur.

Även om alla tester som gjorts sedan han började spela för klubben 2013 visat på helt normala värden, uppstod en oro att något gått läkarna förbi, rapporterar Reuters.

– Jag tänkte, "herregud, är det något vi missat?". Men jag har tittat på alla testresultat och allt såg perfekt ut, säger läkaren Sanjay Sharma vid St. George's University of London till The Mail.

LÄS MER:Simon Kjaer hyllas av omvärlden – för sin hjälteinsats

Sharma hade i uppgift att testa Eriksen årligen.

ANNONS

– Självklart var hans tester fram till 2019 helt normala, utan några uppenbara tecken på underliggande hjärtsjukdom. Jag kan gå i god för det, eftersom det var jag som utförde undersökningarna, säger Sharma.

Men med det som nu hänt är det tveksamt om Eriksen skulle få spela i Premier League framöver.

– I Storbritannien skulle han inte få spela, vi är väldigt stränga med de reglerna, säger Sharma till Sky News.

Sedan 2020 spelar Christian Eriksen i italienska Inter.

LÄS MER:Efter otäcka scenerna – läget uppges stabilt för Eriksen

LÄS MER:Christian Eriksen föll ihop – matchen avbröts

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS