Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tottenham gör sig redo för klubbens första Champions League-final.

Eriksen: "Vi har bara haft tur"

Uträknade gång efter annan. Men Tottenham har likförbannat studsat tillbaka vid varje tillfälle – hela vägen till en historisk Champions League-final mot Liverpool.

Klockan 21.00 på lördagen smäller det.

Då sparkar årets Champions League-final igång mellan Liverpool och Tottenham Hotspur på Atlético Madrids hemmaplan Wanda Metropolitano.

Liverpool reser dit med blodad tand. Dels efter en färsk andraplats i Premier League i bagaget, dels efter förra årets finalförlust mot Real Madrid i närminne.

Tottenham? Dyker med ett ekande tomt pokalskåp upp med endast en ligacuptitel vunnen på 2000-talet. Nej, Londonklubben har inte direkt blivit synonymt med bucklor, medaljer och framgångar de senaste decennierna.

Men i denna säsongs upplaga av Champions League går det knappast att säga annat än att fotbollsgudarna har varit på "Spurs" sida.

- Det har varit många upp och ner. Säkert väldigt spännande som supporter men också ganska enerverande, säger stjärnmittfältaren Christian Eriksen, enligt Reuters, och fortsätter:

- Jag vet inte om det har varit ödet. Jag tror bara att vi har haft tur i de ögonblicken.

Tottenham var mer eller mindre uträknade redan i gruppspelet men lyckades i sista omgången ta sig förbi Inter och upp på andraplats via ett oavgjort resultat på Camp Nou mot Barcelona.

Åttondelsfinalen mot Borussia Dortmund blev visserligen en bekväm historia (totalt 4–0 i dubbelmötet) men den efterföljande kvarten mot Manchester City däremot var raka motsatsen.

Efter 1–0-vinst i första mötet på nya Tottenham Hotspur Stadium trodde alla att Raheem Sterling hade avgjort mötet i returen med sitt 5–3-mål i sista sekunderna. Men målet dömdes tack vare VAR bort efter en hårfin offside, vilket innebar att Tottenham var vidare på fler gjorda bortamål.

Slut på dramat där? Nja.

I semifinalen blev engelsmännen överkörda av Ajax som med sitt bländande spel vann med 1–0 på bortaplan och skaffade sig en betryggande halvtidsledning med 2–0 hemma på Johan Cruijff Arena.

Där såg det minst sagt mörkt ut för "Spurs" – men då gick laget ut och vann andra halvlek med 3–0 efter ett hattrick av Lucas Moura som avgjorde matchen i matchens sista anfall.

- Det var otroligt spännande och dramatiskt. Vi är bara glada över att vi var laget som gick vidare till sist, säger Eriksen.

Nu är bara frågan om Tottenham kan bibehålla sin framgångsvåg hela vägen in i kaklet i sin första Champions League-final någonsin eller om klubbens historiska förlorarmentalitet blir övervägande mot Liverpool i Madrid.

- Vi har chansen. Det här kan ändra hur människor ser på klubben. Vi kommer inte att "göra en Tottenham" eller vad man nu kallar det. Som spelare ger man bara allt i stunden och hoppas att det går din väg.