Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto:Bildbyrån

Eriksen besviken efter poängtappet

Danmarks storstjärna Christian Eriksen gjorde ett läckert mål redan efter sex minuter. Men det blev inte roligare än så för danskarna. Laget spelade oavgjort, 1–1, mot Australien efter ett straffmål.

Danmarks storstjärna Christian Eriksen var inte helt nöjd trots premiärsegern, och assisten till segermålet, mot Peru tidigare i veckan.

I matchen mot Australien visade han klassen direkt och gjorde ett riktigt läckert mål när han tryckte in en boll på uppstuds till 1–0 redan efter sex minuters spel.

Det var Tottenham-spelarens 13:e mål på de 15 senaste matcherna i danska landslagströjan.

Men ett försvarsstarkt Danmark, som inte släppt in ett mål på fem matcher, fick ge vika i slutet av den första halvleken.

Premiärmålskytten Yussuf Poulsen orsakade, efter videogranskning, en straff på grund av hands och Australiens Mile Jedinak var precis som i premiären iskall från straffpunkten.

Poulsen orsakade straff för andra matchen i rad, båda gångerna efter videogranskning, och han missar nu nästa match på grund av sina gula kort.

Efter en mållös andra halvlek slutade matchen 1–1.

- Det var en jämn match. Det var riktigt skönt att göra mål men bittert att bara få en poäng. Om vi får ett bra resultat mot Frankrike kommer vi går vidare, säger Eriksen enligt danska Ekstrabladet.

Danmark har fyra poäng inför den sista matchen mot Frankrike och hoppet om avancemang lever.

- Efter en bra start så verkar vi lite slitna sen. Men vi ska inte vara allt för missnöjda med oavgjort, säger förbundskaptenen Åge Hareide.