Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Erik Skoglund har börjat träna lätt igen efter att ha drabbats av hjärnblödning i december. Arkivbild.

Erik Skoglund tränar igen: "Det man älskar"

Läkarna sade att han var en timme från att dö. Nu är boxaren Erik Skoglund tillbaka och tränar i ringen där han drabbades av hjärnblödning.

Skoglund drabbades av hjärnblödningen i samband med ett sparringpass i december. Men själv tror han att det var smällarna som han åkte på i förlustmatchen mot Callum Smith i september som låg bakom skadan som höll på att kosta honom livet.

– En sak som jag har tänkt på och skulle vilja ta med boxningskommissionen här i Sverige och internationellt är att jag vill införa läkarundersökningar efter matcher oavsett hur den har gått, säger Erik Skoglund när Aftonbladet träffar honom i Nyköping.

Han kan åter träna lättare boxning, utan slag mot honom själv, och säger att det fungerar som väldigt bra motorikträning. Men fortfarande är det mycket osäkert om han någonsin kommer att kunna boxas på elitnivå igen.

– Det är skönt att kunna vara tillbaka här och göra det man är van vid, göra det man älskar. Det känns som att det går åt rätt håll, verkligen, säger Erik Skoglund.

– Om möjligheten finns så: Definitivt. Det är ingenting som skrämmer mig eller som har gjort att jag tänker "nej, aldrig mer boxning". Sedan vet jag inte vad som är möjligt, men det får framtida läkarundersökningar i sådana fall avgöra.