Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: Bildbyrån.

Erik Skoglund nedsövd efter hjärnblödning

Boxningsstjärnan Erik Skoglund har försatts i koma efter att ha drabbats av en hjärnblödning. Hans team Sauerland meddelar att svenskens tillstånd är allvarligt men stabilt.

I samband med ett träningspass i fredags i hemstaden Nyköping fördes boxaren Erik Skoglund akut till sjukhus. Nu kommer beskedet kring varför. Enligt team Sauerland har 26-åringen drabbats av en hjärnblödning.

– Vi vill inte kommentera läget utöver vårt pressmeddelande. Vi hoppas på att Erik ska återhämta sig och tänker på honom och hans familj, säger Skoglunds PR-ansvarige Edward Roff till TT. 

 "Går inte att säga något om prognosen"

Han har genomgått en operation natten till lördag och läkarna skall vara nöjda med resultatet. Skoglund sövdes ner till koma för att operationen skulle kunna genomföras. 

– Det går inte att säga något om prognosen eftersom det finns olika typer av hjärnblödningar. Det handlar dels om vilken typ av blödning han har haft, men också hur de lyckas hålla nere trycket, säger Sanna Neselius, doktorand vid Sahlgrenska akademin och förbundsläkare för Svenska Boxningsförbundet till TT.

För några månader sedan förlorade Erik Skoglund sin första proffsmatch mot Callum Smith efter att ha radat upp 26 raka vinster tidigare. 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.