Erik Persson klar för EM-final

Erik Persson missade final på 100 meter bröstsim i fredags. Nu är Kungsbackasonen på medaljjakt på 200 meter bröstsim.

ANNONS
|

Erik Persson inledde sitt EM med 100 meter bröstsim i fredags. Där tog han sig vidare från försöken med i semifinalen tog det stopp.

Under söndagen inledde han medaljjakten på favoritdistansen 200 meter bröstsim.

– För två år sedan var jag i final och blev fyra. Jag vill simma så snabbt som möjligt och hoppas kunna simma på tider ner mot mitt personliga rekord, sa Persson till GP inför mästerskapet.

LÄS MER:Erik Persson hoppas på medalj i sim-EM

I försöken under söndagsförmiddagen simmade han in på 2.12,43, nästan fem sekunder över det egna svenska rekord - men det räckte till semifinal.

I semifinalen såg det bättre ut - krafterna räckte bättre och med en stark avslutning, simmade Persson in på en fjärdeplats i sin semi-final på 2,09,84 och fixade med det en finalplats.

ANNONS

– Det var skönt. Det har varit ångestfylld paus sen försöken för det kändes inte som jag ville då. Jag är glad att jag kunde putsa ner under 2,10, säger han till SVT efter loppet.

Medaljjakten fortsätter nu med final under måndagskvällen.

– Jag hoppas jag kan putsa det ännu mer imorgon.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS