Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: JOEL MARKLUND
Bild: JOEL MARKLUND

Erik Karlsson har genomgått operation

Det var smärtsamt uppenbart för alla som följde slutspurten av San Jose Sharks säsong: Stjärnvärvningen Erik Karlsson var hämmad av sin ljumskskada – och nu bekräftar klubben att svenskbacken opererats.

Problemen växte fram redan under vintern för den förre Frölundaspelaren.

– Jag kommer inte att göra comeback än på ett tag, men till 100 procent kommer jag vara redo när slutspelet drar i gång. Jag hoppas kunna spela någon av de avslutande grundseriematcherna innan dess, sa Erik Karlsson till The Athletic under slutspurten av grundserien.

Efter att ha missat en mängd matcher var Karlsson – som utlovat – tillbaka just lagom till slutspelet – men det blev snabbt uppenbart att han inte hade återställts från den ljumskskada som hämmat honom.

Trots problem i vändningar och skridskoåkning bet backen ihop – och levererade hela 16 poäng (2+14) i San Joses slutspelsäventyr, som slutade med ett uttåg i konferensfinalen mot St Louis.

Ryktats till Rangers och Tampa Bay

Nu bekräftar San Jose den illa bevarade hemligheten att Karlsson haft problem. Klubben skriver på sin hemsida att 29-åringen genomgick en operation fredagen den 29 maj.

"Erik har påbörjat sin rehabilitering och väntas bli fullt återställd under försäsongen, och vara redo för säsongen 2019-2020", skriver klubben.

Om det blir spel i San Jose till hösten återstår dock att se. Säsongen har omgärdats av rykten kring backen, som står på utgående kontrakt. Svenskklubbar som Tampa Bay Lightning och New York Rangers har nämnts som alternativ – men även en återkomst till Ottawa Senators, där Karlsson fram till i höstas hade spenderat hela sin NHL-karriär.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.