Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Erik Karlsson noterades för två assist när hans San Jose Sharks fick en smakstart på NHL-slutspelet. Bild: JOEL MARKLUND
Erik Karlsson noterades för två assist när hans San Jose Sharks fick en smakstart på NHL-slutspelet. Bild: JOEL MARKLUND

Erik Karlsson fick slutspelsjubla direkt

Erik Karlsson är tillbaka i storform. När San Jose Sharks klev in i slutspelet i natt noterades svensken för två assist när laget besegrade Vegas med 5–2.
– Han gör en enorm skillnad för oss, både offensivt och defensivt, säger tränaren Peter DeBoer om svensken.

En ljumske satte stopp för den förre Frölundaspelaren som missade 17 matcher i grundseriens slutskede. Men när allt nu sätts på sin spets var Erik Karlsson tillbaka på isen för sitt San Jose – och gjorde avtryck direkt.

Först assisterade han backkollegan Brent Burns till det tunga 2–0-målet. När det sedan stod 3–1 till hemmalaget i slutsekunderna av andra perioden spelade Karlsson fram Evander Kane till psykologiskt tunga 4–1. På det målet hade även landsmannen Gustav Nyqvist en assist.

– Han gör en enorm skillnad för oss, både offensivt och defensivt, säger tränaren Peter De Boer till media efteråt.

"Kommer in och gör stor skillnad"

Expertisen har flaggat för att storsatsande Sharks kan åka ut redan i första rundan mot askungesagen från fjolåret, Vegas Golden Knights – men nu har hajarna från Kalifornien alltså fått bästa möjliga start.

Och kanske viktigast av allt: Erik Karlssons produktion kom i gång direkt:

– Vi har inte haft Erik på 30 matcher och han kommer in och gör stor skillnad, även defensivt. Vår laginsats defensivt är bra i dag, försvarar vi oss som vi gör i dag har vi alltid en chans att vinna, säger Peter DeBoer.

LÄS MER: Lehner räddade Islanders: "Var under attack"

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.