Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Ericsson om framtiden i Öis: "Det har jag sagt till klubben"

Jacob Ericsson, 25, sitter på ett utgående kontrakt. I de två senaste omgångarna har han suttit vid sidan av – men nu var han tillbaka.
– Det är onödigt att gå in på det, säger han om petningen.

Han vände tillbaka till Öis inför förra säsongen efter en sejour i Gefle. Den säsongen slutade med att Öis fick kvala sig kvar i superettan.

LÄS MER: Öis vann efter drömstart mot Degerfors

Årets säsong slutar desto bättre för Öis som är åtta poäng ifrån kvalplatsen till allsvenskan.

– Vi tar tre sköna poäng och gör en rätt bra match, det känns stabilt och vi skapar tillräckligt för att vinna matchen, säger Jacob Ericsson.

Vänsterbacken var tillbaka i startelvan efter att ha fått sitta vid sidan av i två matcher. Något som Thomas Askebrand hävdade handlade om en ren konkurrenssituation.

– Det var skönt att spela igen, säger Ericsson efter segern mot Degerfors och fortsätter:

– Man vill ju alltid spela och jag tror inte jag har varit på sidan av sedan jag kom tillbaka till Öis. Det är inte roligt men jag får pusha de andra och jag kommer alltid göra allt jag kan för laget även fast det inte är roligt att sitta vid sidan av.

LÄS MER: Så bra var Öis-spelarna i segern över Degerfors

"Onödigt att gå in på"

Extra trist med tanke på att du varit ordinarie?

– Helt klart! Självklart är det så! Jag tycker att jag ska få spela ... men jag kommer alltid visa bra moral mot klubben och spelarna. Öis betyder väldigt mycket för mig.

Köper du förklaringen till att du inte fått spela?

– Det är onödigt att gå in på det, det är bara att ta till sig och det är tränaren som väljer. Jag kan vara besviken men nu får jag chansen och vi vinner så det är dumt att lägga energi på det.

Det har ryktats om att petningen har att göra med att han sitter på ett utgående kontrakt och än så länge inte skrivit på något nytt avtal med klubben.

– Det är ju den vändan också ...

– Just nu har jag allt fokus på Öis och det har jag sagt till klubben också. Vi för diskussioner och de vet var de har mig men jag fokuserar på de här sista matcherna och sen får min agent ta allt annat.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.