Ericsson lämnar Formel 1 – klar för Indycar

Marcus Ericsson, 28, har gjort sitt i Formel 1. Under tisdagen kom beskedet att svensken byter till Indycar 2019.
– Det känns som det perfekta steget för mig efter fem år i F1, säger han enligt Autosport.

ANNONS
|

För ett tag sedan kom nyheten att Marcus Ericsson blivit petad till tredjeförare i Sauber efter att stallet valt att satsa på Kimi Räikkönen och Antonio Giovinazzi.

Detta innebar att han inte skulle få tävla utan istället testköra bilarna.

LÄS MER:Ericsson petas – tappar F1-platsen

Lämnar F1-cirkusen

Skiftet skulle ske 2019, men nu kommer beskedet att han inte stannar i stallet. Han stannar inte ens i Formel 1.

Under tisdagen blev det nämligen officiellt att han lämnar F1 efter fem år och istället satsar på Indycar. Där kommer han att köra för Schmidt Peterson Motorsports, det skriver Autosport.

– Det är en stor ära att bli vald som en av Schmidt Peterson Motorsports förare i Indycar. Det känns som ett perfekt steg för mig och min karriär efter fem år i Formel 1, säger han till sajten.

ANNONS

Stallets delägare, Sam Schmidt, om värvningen av Marcus Ericsson.

– Han har massor av erfarenhet från att köra på motorsportens toppnivå. Så vi tror att han kommer att kunna bidra till vår utvecklingsplan som startade 2018, säger han till Autosport.

Han tillägger:

– Medans banorna kommer att vara helt nya för honom, speciellt de ovala, så är vi säkra och litar på hans vilja att lära sig.

Innan flytten till Indycar återstår två lopp i Formel 1 för Ericsson. Den 11 november i Brasilien och den 25 november i Abu Dhabi.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS