Torsdagens krasch där Marcus Ericssons bil delvis blev till skrot.
Torsdagens krasch där Marcus Ericssons bil delvis blev till skrot. Bild: Larry Drake/AP/TT

Ericsson kraschade tungt inför Indy 500

Både Marcus Ericsson och Linus Lundqvist var inblandade i krascher under torsdagens träning inför helgens Indy 500-kval.
Svenskarna klarade sig oskadda men Ericssons bil blev rejält tillknycklad.
– Det var en rätt ordentlig smäll, säger Ericsson.

ANNONS

Den tidigare Indy 500-vinnaren var framför allt ledsen å sitt stalls vägnar efter att ha kraschat bilen under ett av träningsvarven.

– Jag känner mig okej. Det var en rätt ordentlig smäll, men säkerheten i de här bilarna är ganska imponerande. Jag är okej, säger Ericsson i Viaplays sändning.

– Men jag är väldigt besviken och ledsen för stallets skull. De har gjort ett riktigt bra jobb och nu har de en del att göra. Det är det som känns värst.

33-åringen har bytt stall till Andretti inför den här säsongen men har som vanligt stora förhoppningar när det är dags för stortävlingen Indy 500 i Indianapolis. Ericsson vann loppet 2022 och var på väg att försvara titeln i fjol när han blev passerad av Josef Newgarden på det sista varvet.

ANNONS

– Det känns som att vi är väl förberedda. Men det är klart att när man är med om en sådan här stor krasch så nollställs allt lite grann, säger Ericsson.

Rookien Linus Lundqvist kraschade också under torsdagen. Men inte heller han skadade sig värre än att han på egen hand kunde ta sig ur bilen.

– Det var ett misstag från min sida och nu är det stallet som får betala priset, säger Chip Ganassi-föraren Lundqvist enligt AP.

Kvalet till Indy 500 avgörs i helgen. Loppet körs nästa söndag, den 26 maj.

ANNONS