Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sveriges Petter Emanuelsson satte sitt första Tre Kronor-mål mot Lettland.

Entusiasmen kan ta spelarna till VM

NHL-förstärkningar är på väg, men flera Tre Kronor-spelare kan ändå stärka sina VM-chanser under påskhelgen.

De senaste i raden från Nordamerika att tacka ja till VM-spel är backen John Klingberg (Dallas) och målvakten Eddie Läck (Carolina).

- Det är väldigt starka spelare. John Klingberg är en offensivt begåvad back som producerat i ett par säsonger i NHL. Läck har haft lite otur med skador, men har gjort det riktigt bra i Carolina. De ska förstärka vårt lag ganska mycket, säger Grönborg till C More.

I frånvaro av stjärnnamnen vann Tre Kronor den första av påskhelgens två träningsmatcher mot Lettland med 4–1.

Avgjorde i tom bur

Letterna bjöd upp till en bra fajt men det svenska laget, som får förstärkningar från flera håll inför VM i maj, hade inte några problem att kontrollera matchen.

Sverige gjorde både 1–0 och 2–0 tidigt i den första perioden.

Det första målet kom genom Daniel Brodin som blev frispelad med en lång passning av Eric Martinsson, och det andra genom Pär Lindholm som stötte in en lösliggande målvaktsretur som Ivars Punnenovs inte kunde hålla.

Lettland reducerade i den andra genom Rihards Bukarts i den andra perioden. Men ett tungt skott i en snabb spelvändning av Petter Emanuelsson gav Tre Kronor 3–1 – Luleåforwardens första mål i landslagströjan.

Oscar Fantenberg satte sedan 4–1 i tom bur i slutet av den tredje perioden.

Två skador

Det svenska landslaget genomgick en första gallring efter förra veckans landskamper mot Ungern och Österrike, och kommer att förändras ytterligare under VM-förberedelserna.

För Rikard Grönborg är attityden viktig för dem som vill behålla sin plats.

- Det är många som jobbar med en hög entusiasm. De känner att de kan slå sig in i ett VM-lag, även om de vet att det kommer in flera spelare från NHL, säger han till C More.

Oturen var dock framme för målskytten Daniel Brodin i segermatchen. Djurgårdsforwarden fick den lettiske lagkaptenen Maris Bicevski över sig, och ena knät på Brodin vek sig. Det är oklart hur allvarlig skadan är.

- Han kommer inte att spela i morgon så mycket kan jag säga, säger landslagsläkaren Björn Sandström till Expressen.

Även Philip Holm fick utgå, efter att ha fått en hög klubba i ansiktet. Enligt den assisterande förbundskaptenen Peter Popovic "rök det ett par tänder" för Holm.

Sverige möter Lettland igen i Södertälje under påskaftonen.